Jump to content

Recommended Posts

1. Цілі і завдання
1.1. Пропаганда активного здорового способу життя, популяризація спортивного лову риби донною снастю
1.2. Підвищення риболовної майстерності, обмін досвідом.
1.3. Визначення переможців та призерів змагання в командному заліку.
2. Місце і регламент 
2.1. Змагання проводяться 8-9 вересня 2018 на спортивній водоймі «Три карася» 
2.2. Приїзд 8 вересня 2018 6 00 с

7-00 до 8-00 реєстрація
8-00 - 8-15 збори капітанів
8-30 шикування , відкриття 
8-40, жеребкування і роз'їзд по секторах, дозволяється вхід в сектор, підготовка, секторів, розбиття табору, підготовка снастей, прикормок. Можна все крім будь-яких маніпуляцій у воді. (крім підготовки берега до лову)
Увага ! До закінчення жеребкування ніхто не розходиться , Щоб у випадку помилки була можливість швидко пережеребкуватись .
11-00 дозволено маркеріння
12 -00 статр
9-09 18 00 ФІНІШ
19-00 нагородження, закриття змагань
Характеристика водойми
3.2 Видовий склад: короп, амур, товстолоб (мало), карась, плотва, краснопірка, судак, окунь, уклейка, йорж.Вся риба йде до залику
4. Організатори, суддівство, подача заявок , учасники .
4.1.Організатор змагань - Федерація риболовного спорту Одесской обл. в особі Миллионова Станислава Аркадиевича тел 0969833010
4.2.Судді змагань 
Головний суддя змагань, --
4.3.Заявки на участь подаються, на даному сайті,
У заявці на реєстрацію має бути зазначена наступна інформація - назва команди населений пункт проживання, П.І.Б. учасників, координатора, тренера , контактні телефони.
Максимальне число учасників 24 команды 
Сумма повного внеску 1000 грн. з команди. Остаточний розрахунок при реєстрації на водоймі.
4.4. До участі у змаганнях допускаються всі бажаючі, які досягли 18 років, із задовільним станом здоров'я.
4.5. Змагання проводяться командами (тандемами) складаються з двох чоловік.В склад команди можуть входити тренер , який не бере участі в лові риби і не допомагає спортсменам ні в якому вигляді під час змагань . Єдине що дозволено тренеру, це заходити в ринг для зважування риби своєї команди . Змагання проходять безперервно протягом 30 годин. Під час змагання заміни заборонені .В разі хвороби або травми одного з членів тандему, другий продовжує ловити один на два фідера ( по можливості і бажанню)
4.6. Учасники зобов'язані:
- Виконувати правила поведінки на водоймі (особливо що стосується дбайливого ставлення до природи, а головне до риби), правила змагань і даного Положення, морально-етичних норм поведінки в суспільстві;
- Учасники змагань зобов'язані знати і виконувати правила змагань з ловлі риби фідером;
- Знати й уміти ловити на безпечні монтажі, вміти поводитися з великою рибою (короп, амур)
- Беззастережно виконувати вимоги і вказівки суддів;
- При погіршенні здоров'я негайно повідомити про це головному судді через лінійних суддів;
4.7. Учасники змагань несуть повну відповідальність за наслідки, до яких можуть призвести недотримання правил поведінки на водоймі, спортивного режиму, норм поведінки в місцях загального користування.
5. Правила проведення змагань
5.1. Змагання проводиться в один тур. Тривалість лову становить 30 годин.
Розмір сектора тандему, не менше 15 метров. Після сигналу СТАРТ , забороняється заносити в сектор насадки . прикормки ,любі знаряддя лову .В секторі може знаходитись автомобіль , палатки .В рингу палатки розбиваати заборонено . Тільки зонт або шелтер без передньої стінки. 
Кожній команді дається не менш як 120 хвилин на підготовку. По приїзду в свій сектор команди повинні розмістити всі свої снасті і прикормку всередині сектора, визначеного жеребом. Підготовка снастей і прикормки, може бути розпочата відразу по прибуттю в сектор.Дозволяється заходити у воду для підготовки сектора.Для розбивки лагеря дозволяється допомога сторонніх осіб .
5.2. Ловля риби учасниками проводиться донною снастю (фідер, пікер), оснащеної одним повідцем з одним одинарним гачком.Кількість запасних вудилищ і снастей не обмежується. Вимоги до вудлищ прості , це має бути фідер з любим тестом . На вудилищі має бути назва і було зрозуміло що це фідер . Ніякі перероблені і перемальовані вудочки не допускаються .
5.3. До застосування дозволяються види монтажу - фідерни монтажі типу «метод», "флет" з волосяним оснащенням. Інші види монтажів коропові грузила і безпечні кліпси заборонені. фірменні грузила типу метод які обліплюються -заборонено. Максимальний розмір кормушки може бути 50 Х 70 мм по сітці , максимальний розмір флета 80 Х 45 мм , максимальний розмір метода (гарбуза) 80 мм довжина і діаметр 50 мм ,без прикормки Всі монтажі повинні бути "безпечними" . Для наглядності буде виставлено фото монтажів. Безпечність монтажу можна визначити простим способом, беремо однією рукою за поводок, другою рукою беремо за годівницю, флет, метод і без зусиль переміщаємо на основну волосінь (шнур). Переміщення повинно бути без зусиль і вільно проходити через всі вузли. Довжина поводка не регламентується . Дозволяється використовувати в якості основи як шнура так і моно лески . Шок лідер дозволено також або зі шнура , або моно. Довжина поводка і розмір і тип гачка не лімітуються . ПВА матеріали в будь якому вигляді заборонені.
5.4. Забороняються приманки і прикормки, що містять у НЕ переробленому вигляді живу або мертву рибу, живих і мертвих мурашок, мурашині яйця та ікру риб. Заборонено використання пінопласту на будь-яких оснащеннях і монтажах. Будь які рогатки , катапульти заборонено. Закорм тільки робочими вудилищами .
5.5. Кількість дозволеної прикормки, а також, насадки і прикормки тваринного походження не обмежена. Насадки тільки рослинного і тваринного походження. Дозволено застосування бойлів у тому числі поп-апів. Будь-які плаваючі і нейтральні насадки дозволені тільки на волосі або спеціальному кріпленні , безпосередньо на гачок плаваючу насадку насаджувати заборонено. Каші і пасти дозволені .
5.6.Закормлювати дозволено на всьому протязі вього часу змагань фідером за допомогою флет ,метода та фідерної кормушки ,максимальний розмір кормушки по сітці 50 х 70 мм, спомби, гумові рогатки і кобри заборонені.
5.7. Розмір сектора тандему, не менше 15 метрів берегової лінії , За дозволом капітана команди можливий дозвіл для заходу, відео та фото опереаторів . Вихід спортсменів з сектору , тільки з дозволу судді. Після сигналу СТАРТ , забороняється заносити в сектор насадки . прикормки ,любі знаряддя лову . 
5.8. Покльовка риби визначається учасниками тільки по вершинці вудилища ( квівертіпа), а також за допомогою електронних сигналізаторів, які можуть розміщуватися перед квівертіпом на окремих стійках.( тільки в темну пору добуз 21-00 до 5-00 в безвучному режимі)
5.9. Закидування снасті в місце лову проводиться тільки вудилищем і тільки з-за голови, бічні закидання суворо заборонені. 
5.10. Дальність закидання снасті не обмежується.
5.11. Закид і ловля за межами власного рингу заборонені. Напрямок закидання буде задано бічними лініями -стрічками . Всі суперечки про напрямок закидання вирішують судді зони на місці. Пристосування , стремянки . піддони в стопку для закидання оснастки заборонені, а дозволені тільки для виважування .Якщо при виведенні риба заходить в сектор до сусідів і чіпляє оснастку суперника, рибу можуть не зарахувати, якщо буде поданий протест сусідньої команди. Заходити в воду по коліна дозволяється при виважуванні і поміщенні риби в короповий мішок. Виважування риби проходить тільки з берега і в межах свого рингу , в цей момент другий спортсмен з підсаком може заходити в воду по коліна , але в межах свого сектору , якщо спортсмен сам виважує і сам підсачує, то також може заходити в воду по коліна в межах свого сектору .
5.12. В ході змагань учасники можуть розташовуватися в своєму секторі , як вважають за потрібне, однак, предмети, що розташовуються в секторі або їх частини не повинні виходити за межі сектора. А сам процесс лову проводиться тільки в рингу .
5.13. У своєму секторі спортсмени повинні пересуватися по можливості безшумно.
5.14. Для визначення рельєфу дна до початку змагань дозволено використовувати поплавець-маркер на любого типу вудилищі, що не оснащене годівницею і повідцем з гачком. Вудилищем, оснащеним поплавком-маркером дозволено користуватися,з 11-00 до 12-00, тільки до сигналу "старт". При порушеннях цих правил суддя може показати картку. 
5.15. Після сигналу «старт», тандему дозволяється ловля риби тільки на два вудилища. На березі може знаходиться на окремих стойках необмежена кількість вудилищ, в тому числі і споряджених. При виході обох спортсменів з рингу фідера мають бути вимотані з води . Учасники під час лову можуть залишати свої сектора з дозволу судді, в тому числі і для відпочинку - по одному, учасник який залишився в рингу, має право ловити на два фідери одночасно. У нічний час дозволено застосовувати світлячки. Використання електронних сигналізаторів клювання дозволено тільки в темну пору ( з 21-00 до 5-00), але тільки в беззвучному режимі.
5.16. Заборонено освітлювати воду ліхтарями і прожекторами, але використання джерела освітлення усередині намету допускається. При закладі риби в підсак можна користуватися налобним ліхтарем малої потужності. Захід у воду дозволений до колін, і тільки при виведенні риби.
Розводити багаття в секторах заборонено.Включати музику заборонено.
5.17. У процесі змагань учасники зобов'язані зберігати свій улов в садках, який максимально занурений у воду. Мінімальна довжина садка яка знаходиться у воді становить 3 метри. Сітка садка повинна бути виготовлена з природної або штучної нитки. Застосування металевого і лесочного садка заборонено. Для зручності і збереження великої риби, кожній команді треба мати короповий мат і не менше двох коропових мішка .Садків може бути два і більше.
Рибу необхідно розділяти на два садка - в один короп і амур до 2-х кг, у другій решта риба.Рибу більшу 2-х кг , треба негайно поміщати в коропові мішки і одразу повідомлювати суддів . До приходу судді, учасники не повинні виймати рибу з води. Вся риба буде зважуватися кожні 5год , крупна 4кг + негайно, після кожного зважування, результати заносяться в два протоколи, один суддівський, з обов'язковим підписом спортсмена, другий протокол команди, в якому дублюються результати з підписом судді. Вся риба після зважування негайно відпускається в присутності судді .Дозволяється надавати допомогу при зважуванні, представникам команди координатору або тренеру. Застосування коропових матів обов'язково. При зважуванні може бути присутній спортсмен з сусідньої команди .Всім спортсменам бажано мати антисептик , для обробки пошкоджень у великої риби .
5.18 Вимоги до підсака . Підсак має бути великий короповий з дрібною ячейкою . Підсак з лески для коропа і амура використовувати суворо заборонено . Іншу рибу дозволяється підсачувати любим підсаком .
5.19. Дозволено використання радіостанцій та мобільних засобів зв'язку. Учасники змагань повинні використовувати засоби зв'язку так, щоб не заважати іншим спортсменам.
5.20. Під час змагань учасникам дозволяється користуватися платформами або кріслами (стільцями). На момент старту, хоча б одна ніжка повинна розташовуватися поза водою, на березі. Під час туру перестановка дозволяється тільки у бік берега. Кожна команда організовує собі місце лову на свій розсуд, 
5.21. У залік йде будь-яка риба, спіймана і витягнута з води до сигналу «Фініш» .Риба спіймана після сигналу "фініш" в залік не йде і повинна бути відразу відпущена під контролем судді.
5.22. Спортсменам рекомендується залишатися біля місця лову (в секторі) до сигналу «зважування закінчено». Якщо спортсмен покинув свій сектор до закінчення зважування, йому забороняється повернутися назад у сектор без дозволу судді. Відповідальність за улов, залишений в секторі, покладається на учасника, який покинув сектор.
5.23. Після зважування, учасник розписується в протоколах за свій результат, весь улов відправляється назад у водойму.
5.24. Переможцем визнається тандем (команда), що має найбільшу вагу улову.
При рівній вазі улову, вирішальним буде вага самої великої риби тандема.Для цього облік і вага коропів і амурів вестиметься індивідуально.
Результати зараховуються тільки команді в цілому.
6.Дисціплінарні санкції.
6.1.Попередження(жовта картка) команді оголошується за порушення наступних пунктів 5.1.,5.7, 5.11-5.23. Допускається одне попередження, після другого команда знімається зі змагань.Після порушення пунктів 5.2-5.6 анулюється весь улов до моменту порушення , любе друге порушення, команда знімається зі змагань. Команда знімається відразу, після грубого порушення правил, це недбале поводження з рибою, що призвело до загибелі риби або обман організаторів, суддів та підтасовування результатів зважування.
7. Фінансові умови
7.1. Усі витрати спортсменів, пов'язані з проїздом до місця проведення змагань, а також з виступом на змаганнях, несуть самі спортсмени.
7.2. Внесок на право участі у змаганні становить 1000 грн. з тандему.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...