Jump to content

Запрет!


Recommended Posts

В 26.03.2019 at 15:43, ОТК сказал:

Детально ознакомиться с приказом №19 Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства можно по следующей ссылке.

Добрый день! У меня ничего не открылось.

http://timer-odessa.net/news/s_aprelya_v_odesskoy_oblasti_zaprescheno_lovit_ribu_463.html?utm_vk&utm_medium=Timer&utm_campaign=grup прочитал здесь о запрете, в конце текста указано " Замначальника управления — начальник отдела ихтиологии и регулирования рыболовства Ирина Гайдашенко обратила внимание рыбаков, что в период нерестового запрета любительское рыболовство разрешено с берега одной поплавочной или донной удочкой с одним крючком и спиннингом на участках водоёмов, определённых управлением Государственного рыбного хозяйства в Одесской областит.е. я не являясь членом УОР могу с фидером ловить на разрешенном участке?

Link to comment
Share on other sites

З 1 КВІТНЯ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ НЕРЕСТОВА ЗАБОРОНА НА ВОДОЙМАХ ОДЕЩИНИ


03_27_nerest.jpg

В Одеській області з першого квітня 2019 року починає діяти заборона на вилов водних біоресурсів у зв’язку з їх нерестом на водоймах підконтрольних Одеському рибоохоронному патрулю. З відповідним наказом можна ознайомитись за посиланням.

Заборона встановлюється у дністровських водоймах на період:

- з 15 квітня по 15 червня в р. Дністер з рукавом Турунчук та заплавних озерах (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця);

- з 15 квітня по 31 липня в Дністровському лимані з плавнями (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця);

- з 15 квітня по 15 червня в Кучурганському водосховищі;

- з 15 квітня по 15 червня в Шаболатському лимані відносно срібного карася, що мігрує з Дністровського лиману.

У  дунайських водоймах:

- з 15 квітня по 29 травня в р. Дунай з її передгирловим простором (від Старостамбульського гирла до Білгородського каналу включно і на  10  кілометрів вглиб Чорного моря), її протоках, гирлах і єриках (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця);

- з 15 квітня по 15 червня у придунайських озерах (оз. Ялпуг – Кугурлуй, оз. Кагул. оз. Картал, оз. Катлабух, оз. Саф´ян, оз. Китай та інші) та оз. Сасик;

- з 15 квітня по 15 червня в Стенцівсько - Жебріянських плавнях.

В причорноморських лиманах:

з 15 квітня по 15 червня в Хаджибейському лимані;

 з 1 травня по 15 червня на ділянці  Сухого лиману в межах Овідіопольського району.

В інших неперерахованих водоймах, у тому числі р. Південний Буг, в межах Одеської області, ріки Кодима, Тилігул, Великий та малий Куяльник, Барабой, інші малі ріки Одеської області з їх придатковими системами (крім водних об’єктів наданих в користування для цілей аквакультури відповідно до вимог чинного законодавства), нерестова заборона розпочинається з 1 квітня і триватиме до 30 червня.

«В період нересту риби також забороняється пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів. Також не можна проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, забір води без ефективних рибозахисних пристроїв, видобуток гравію та піщано - ракушкової суміші» - повідомив заступник начальника Управління – начальник відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Олексій Авласенко.

У період нерестової заборони любительське рибальство дозволено з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом на ділянках водойм, які визначені Управлінням Держрибагентства у Одеській області.

Одеський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону «гарячої лінії» відомства: (098) 798-47-93.

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

ПЕРЕЛІК ВОДОЙМ, НА ЯКИХ ДОЗВОЛЕНО ЛЮБИТЕЛЬСЬКЕ РИБАЛЬСТВО У ПЕРІОД НЕРЕСТОВОЇ ЗАБОРОНИ

 

03_29_vod1.jpg

З метою охорони, збереження, та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів, з першого квітня 2019 року встановлюється нерестова весняно-літня заборона на внутрішніх водоймах Одещини.

Нагадуємо, що у період нересту любительське рибальство дозволено з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом, на ділянках водойм, які визначені Управлінням Держрибагентства у Одеській області.

Згідно наказу любительське рибальство дозволено на наступних водоймах:

р. Дністер:

- від 7 до 9 км вверх за течією р. Дністер;

 -від забороненої 500-метрової зони вище автодорожнього мосту  в районі с. Маяки до «Стрілки»  по обидві сторони річки.

р. Турунчук:

- від порома с. Троїцьке – 2 км вниз за течією;

- в районі с. Яськи – від гирла Шпаково вниз за течією до гирла Голджеєво довжиною 2 км;

- від старої рятувальної станції біля  м. Біляївка по 500 м вверх та вниз за течією.

Дністровський лиман:

- ділянка в межах м. Овідіополь  - від пасажирського причалу в сторону  с. Роксолани протяжністю 1,5 км;

- Ділянка в м. Білгород – Дністровський, розташована на правому березі Дністровського лиману від 1-го міського причалу в сторону с. Заливне довжиною 4 км по берегу;

- оз. Дідове болото.

Шаболатський (Будацький) лиман:

- ділянка в районі каналів «Бугаз -1» та «Бугаз – 2». Довжина ділянки від дамби ставків ДП «Експериментальний кефалевий риборозплідник», ширина – від каналу «Бугаз – 2» в сторону каналу «Бугаз – 1» - 1000 м та від каналу «Бугаз – 2» в сторону с. Прибережне  - 300 і 1250 м.

р. Дунай:

- Затон Базарчук;

- Піщаний канал (ПМК- овський канал);

- Білгородський канал в межах міста;

- 30 – метрова прибережна смуга р. Дунай в межах м. Вилкове;

- 75-77 км;

- 96-97 км;

- 103-105 км.

р. Кодима:

- в районі с. Гвоздавка 1 та с. Гвоздавка 2 від Гвоздавського мосту до границі с. Ясеново.

р. Південний Буг:

- від Березівського мосту в смт. Саврань в сторону ГЕС протяжністю 1,5 км.

Хаджибейський лиман:

- Від трамвайної зупинки в сторону очисних споруд протяжністю 200 метрів. (для пільгової категорії громадян);

- по лівій стороні лиману від північного краю с. Черняховське протягом 1 км в сторону с. Мар'янівка та на 100 метрів в глиб лиману.

Одеський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону «гарячої лінії» відомства: (098) 798-47-93.

  • Upvote 11
Link to comment
Share on other sites

Это перечень мест для любительской рыбалке на водоемах, где введен запрет. В преамбуле приказа указано "На водных объектах, подконтрольных рыбоохранному патрулю". Перечень "подконтрольных" объектов не нашел. Может кто подскажет: что делать с внутренними ставками, типа ставки на против Куяльника, ставок на Шевченко, "Цыганский" ставок и т.д.? 

Link to comment
Share on other sites

18 часов назад, Юрис сказал:

Может кто подскажет: что делать с внутренними ставками, типа ставки на против Куяльника, ставок на Шевченко, "Цыганский" ставок и т.д.? 

От себя скажу, что рыбе все равно кому, какой водоем подконтрольный, нерест ни кто не отменял! В любом случае, нужно оставаться прежде всего человеком и соблюдать все нормы. А это; 1 крючок, выпускайте моломер и норма вылова должна быть соблюдена! Если всё соблюдать, то к вам не будет ни каких вопросов со стороны инспекции.

  • Upvote 12
Link to comment
Share on other sites

Это все понятно и правильно. Я о том, что очередной Указ без конкретики, что дает любому проверяющему трактовать его в свою пользу. Об этом 20 лет назад сказал Задорнов: "Любой ВОХРовец, охраняющий бассейн, чувствует себя пограничником"

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

В 04.04.2019 at 12:36, Ігор сказал:

Коллеги, подскажите 7- 9км вверх по Днестру где находится? Может от Стрелки до таможни?

Да нет как раз наоборот это территория Днестра которая называется старый порт. У них как раз в "аренде" этот участок реки.

Link to comment
Share on other sites

На сегодняшний день ни один участок на реке Днестр и Турунчук  не в аренде, те любительские участки которые раньше были закреплены за УООРом и т.д. их уже нет.

Link to comment
Share on other sites

14 часа назад, аква сказал:

На сегодняшний день ни один участок на реке Днестр и Турунчук  не в аренде, те любительские участки которые раньше были закреплены за УООРом и т.д. их уже нет.

река нет ,а берега в аренде!

Link to comment
Share on other sites

В 05.04.2019 at 00:19, Valody547 сказал:

Да нет как раз наоборот это территория Днестра которая называется старый порт. У них как раз в "аренде" этот участок реки.

  7-9 км это Маяки 

Edited by yamaha
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Нету там и аренды берега. Может быть закреплены за обществом, как охотничьи угодья , но в Украине вся практически земля закреплена за обществами охотниками, но везде свободный доступ для граждан, так в охотничьи угодья входит государственная земля и земля закрепленная за гражданами. А у охотников ни какой аренды земли нет, поэтому они не платят за аренду земли. Поэтому у Вас нет документов на аренду земли.

Edited by аква
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Заезжал вчера на свой рынок на первой заставе.

С машины торговали рыбой,с легковой, она к нам из Маяк приезжает

-крупным судаком 300-500 гр и мелким судаком 200-300 гр.

А наши хищноловы бедные его по рекам ищут.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

На привозе каждый день торгуют судачками 150- 200гр из года в год. Возле рынка  Черемушки стоит тело и торгует гнилой рыбой, мелким судачком,а недели две назад у него было около полсотни севрюги 200гр. которую оно продавало по 180грн. за килограмм,.очередь была около тридцать человек. Я устроил скандал но очередь меня не поддержала и быстро расхватали детей исчезающего вида. 

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

47 минут назад, Ігор сказал:

На привозе каждый день торгуют судачками 150- 200гр из года в год. Возле рынка  Черемушки стоит тело и торгует гнилой рыбой, мелким судачком,а недели две назад у него было около полсотни севрюги 200гр. которую оно продавало по 180грн. за килограмм,.очередь была около тридцать человек. Я устроил скандал но очередь меня не поддержала и быстро расхватали детей исчезающего вида. 

Так давайте здесь устроим опрос, может кто подскажет куда звонить полицаям или в рыбный патруль. Что бы по факту реагировали и такие тела прекращали этим заниматься.

Link to comment
Share on other sites

1 час назад, ОТК сказал:

Так давайте здесь устроим опрос, может кто подскажет куда звонить полицаям или в рыбный патруль. Что бы по факту реагировали и такие тела прекращали этим заниматься.

Зачем куда-то звонить. В запрет рыбохрана и патрули обязаны проверять рынки по факту торговли рыбой.

Но любой из нас знает чем эти рейды заканчиваются.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

9 минут назад, мирон 2 сказал:

Зачем куда-то звонить. В запрет рыбохрана и патрули обязаны проверять рынки по факту торговли рыбой.

Но любой из нас знает чем эти рейды заканчиваются.

И шо не чего не делать?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, ОТК сказал:

Так давайте здесь устроим опрос, может кто подскажет куда звонить полицаям или в рыбный патруль. Что бы по факту реагировали и такие тела прекращали этим заниматься.

Моё мнение, что все же не нужно оставаться в стороне и звонить стоит! 

1) На горячую линию Рыбоохоронного патруля: 098 798 4793 Их ведомство контролирует и рынки в том числе. Они сами просят если вы увидели нарушение срочно звонить по указанному номеру.

2) Звонить в полицию: 102, они обязаны отреагировать.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...