Jump to content

Запрет!


Recommended Posts

2 часа назад, BONUMOVICH сказал:

Слыхал , что в этом году хотят ввести запрет с 24 марта, кто , что знает?

 

Пока достоверно никто, ничего не знает.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

‼️ВЕСНЯНО-ЛІТНЯ НЕРЕСТОВА ЗАБОРОНА НА ОДЕЩИНІ 2020: ДІЛЯНКИ ТА ТЕРМІНИ???

✔️З 1 квітня 2020 року на внутрішніх водоймах Одещини стартує весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Обмеження встановлюються згідно рекомендацій ДП «ОдЦ ПівденНІРО», з метою створення оптимальних умов відтворення водних біоресурсів, враховуючи гідрометеорологічні умови та стан плідників.

❗️Терміни заборони на здійснення любительського та промислового рибальства.

⚠️Дністровські водойми:
?з 15 квітня по 15 червня - на р. Дністер з рукавом Турунчук та заплавних озерах (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця);
?з 15 квітня по 31 липня - на Дністровському лимані з плавнями (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця);
?з 15 квітня по 15 червня - на Кучурганському водосховищі.

⚠️Дунайські водойми:
? з 15 квітня по 29 травня - на р. Дунай, за виключенням ділянки від гирла до адміністративної межі м. Вилкове, з її акваторією у межах м. Вилкове (заборона не поширюється на спеціалізований промисел оселедця);
?з 15 квітня по 15 червня - оз. Ялпуг-Кугурлуй, оз. Кагул. оз. Картал, оз. Катлабух, оз. Саф´ян, оз. Китай, оз. Сасик та ін.;
? з 15 квітня по 15 червня - на Стенцівсько-Жебріянських плавнях.

⚠️Причорноморські лимани:
? з 15 квітня по 15 червня – на Хаджибейському лимані;
? з 1 травня по 15 червня – верхня частина Паліївської затоки (відносно бичків);
?з 1 травня по 15 червня – на ділянці Сухого лиману в межах Овідіопольського району (відносно бичків).

⚠️З 1 квітня по 30 червня встановлюється також заборона на р. Південний Буг в межах Одеської області, ріки Кодима, Тилігул, Великий та малий Куяльник, Барабой, інші малі ріки Одеської області з їх придатковими системами (крім водних об’єктів наданих в користування для цілей аквакультури відповідно до вимог чинного законодавства).

#Одеський_рибоохоронний_патруль #нерест #рыба #запрет_2020 #ловить_рыбу

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

В 16.03.2020 at 17:41, BONUMOVICH сказал:

Слыхал , что в этом году хотят ввести запрет с 24 марта, кто , что знает?

 

В Белорисии ввели запрет. Хотели и у нас но институт не дал добро.

Link to comment
Share on other sites

В 25.03.2020 at 17:20, Vasilevich сказал:

В Белорисии ввели запрет. Хотели и у нас но институт не дал добро.

Кто хотел? Белорисы? Какой институт и какое добро он не дал? Ничего не понял. 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

У водоймах України стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів


26.03.2020

У водоймах України стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З першого квітня 2020 року в 17 областях України розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Йдеться про Вінницьку, Волинську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Івано-Франківську, Луганську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, та Чернівецьку області.

У Закарпатській області заборона стартувала ще 15 березня, Київській та Черкаській – 22 березня, а в Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській та Чернігівській – 25 березня.

Терміни нерестової заборони відрізняються залежно від областей та водойм. З детальною інформацією можна ознайомитися у наказах відповідних територіальних управлінь за посиланням.

Також до 30 червня включно триває заборона на вилов раків. Детальну інформацію можна переглянути на інфографіці за лінком.

Нагадуємо, в період з 15 лютого по 30 квітня заборонений будь-який вилов камбали (глоси) у північно-західній частині Чорного моря, причорноморських лиманах, Шаболатському (Будацькому) лимані, ділянці Сухого лиману в межах Овідіопольського району Одеської області та у передгирловому просторі р. Дунай. Заборону встановлено з метою збереження чисельності цього виду водних біоресурсів під час нересту. Відповідні накази видали Чорноморський та Одеський рибоохоронні патрулі. Крім того, відповідно до п. 4.14.2 Правил любительського і спортивного рибальства по 31 травня діє заборона на лов камбали (глоси) в Азовському морі, Керченській протоці та затоці Сиваш.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначені у наказах). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

Під час нересту також забороняється проведення вибухових та гідротехнічних робіт, видобуток піщано-гравійної суміші, розчистки русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо.

Крім того, відповідно до Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України забороняється добування водних біоресурсів у даний період.

«Суворо закликаю дотримуватися встановлених заборон під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Кожен рибалка повинен починати з себе – не порушувати правил рибальства, а також інформувати про виявлені факти незаконного вилову водних біоресурсів», - наголосив т.в.о. Голови Держрибагентства Андрій Яцура.

Порушення Правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення Правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Відповідно до цієї статті передбачено накладання штрафу в розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

Повідомити про порушення Правил рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів або отримати додаткову інформацію щодо нерестової заборони можна за телефоном всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії» Держрибагентства: 0 (800) 50-52-50.

Довідкова інформація:

Основними передумовами, що дають «команду» до початку нересту є температурний чинник, кисневий режим, наявність партнера та субстрату для відкладання статевих продуктів.

Однак, не вся риба одразу йде на нерест. Зазвичай, спочатку нерестяться хижі види риб: щука та окунь. Далі протягом квітня в нерестовий процес поступово входить переважна більшість видів іхтіофауни. Останніми відкладають ікру короп, лин та сом (з середини або кінця травня). Карась взагалі може метати ікру порціями протягом всього літа.

Ікрометання у риб буває одноразовим – коли метають ікру впродовж декількох хвилин (щука, окунь, плітка та інші) або порційним – коли метають ікру окремими порціями з інтервалами від декількох днів до 2-3 тижнів (лин, плоскирка, карась та інші).

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

А почему патруль не дает инфу,  на каком участке Днестра и Турунчука можно посидеть на берегу с одним крючком? Может кто - нибудь знает, поделитесь.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
В 03.10.2020 at 19:39, moorhuhn сказал:

Всем здравия! Подскажите пожалуйста когда можно будет ловить раков , благодарю!

С 14 октября можно! https://dumskaya.net/news/na-dnestrovskom-limane-razreshili-lovit-rakov-128753/

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

На Днестре \Турунчуке последние годы с 15.04-15.06, прежде  было  с 15.04-5.06 (запрет увеличили на 10 дней). Могут сроки сдвинуть плюс\минус на 10 дней, зависит от прогрева воды..

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Нерестова заборона завершилась на більшості водойм Одещини

1️⃣5️⃣ червня завершується дія нерестової заборони на наступних водоймах:
📌на  р. Дністер з рукавом Турунчук та заплавних озерах;
📌Кучурганському водосховищі;
📌у придунайських озерах (оз. Ялпуг – Кугурлуй, оз. Кагул, оз. Картал, оз. Катлабух, оз. Саф’ян, оз. Китай та ін.) та оз. Сасик;
📌Стенцівсько - Жебріянських плавнях;
📌Хаджибейському, Тилігульському, Григорівському (Малому Аджалицькому), Дофінівському (Великому Аджалицькому), Шаболатському (Будацькому), Сухому і Тузловських лиманах.

Так, з 1️⃣6️⃣ червня дозволяється любительське рибальство гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків не перевищує 7 одиниць на одного рибалку. До того ж добова норма вилову становить 3 кг + трофей. Трофеєм вважається будь-яка риба більша за її мінімальні розміри. 

☝️Звертаємо увагу, що нерестова заборона триває на Дністровському лимані до 31 липня включно.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...