Jump to content

Борьба с браконьерством


Vovka

Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

большое спасибо за ответ , номера записал , проверю при случае , но разве морская рыб охрана , способна пройти к примеру на турунчук ?  согласен днестр , но на турик с его понтонами ? как ? там их не видел ни разу...


 

Link to comment
Share on other sites

10.03.2016 15:21

28Y4z.jpg«22 лютого Держрибагентством відповідно до судової ухвали від керівництва Миколаїврибоохороною відсторонено Олександра Каражея, а 4 березня звільнено Володимира Філіпова – начальника Західно-Чорноморського басейнового управління. По Каражею триває досудове розслідування, по Філіпову є низка скарг та звернень до правоохоронних органів, сподіваємося на належну реакцію з їх боку» – повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

В. Філіпова було призначено на посаду начальника Західно-Чорноморського басейнового управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства 31 серпня 2015 року за результатами відкритого кадрового конкурсу. Впродовж перших місяців теруправління демонструвало позитивну динаміку у роботі, проте вже у листопаді до Держрибагентства почастішали скарги щодо неналежної роботи та можливої участі посадових осіб у корупційних схемах. Вже наприкінці листопада на Одещині відбулася низка голосних затримань співробітників Західно-Чорноморського басейнового управління під час отримання хабарів. За інформацією СБУ, вони вимагали та отримували хабарі з підприємців за використання заборонених знарядь лову і вилову у заборонених місцях. Компетентними органами було розпочато слідство, а Держрибагентство в свою чергу ініціювало 2 службових розслідування щодо начальника тер управління Володимира Філіпова – 27.11.2015 та 11.02.2016. На час проведення службових розслідувань В. Філіпова було відсторонено від виконання службових обов’язків.

Впродовж цього часу тривали порушення в діяльності управління, грубо порушувалося чинне законодавство України, а також Кодекс поведінки державних службовців, системно блокувалася робота територіального управління і процес ліквідації органів рибоохорони. Цими діями фактично створювалися перешкоди для поточної рибогосподарської діяльності на Одещині і роботи більше ніж 60 підприємств-суб’єктів промислового рибальства. При цьому надходили численні звернення щодо порушень з боку Філіпова.

Окрім того, 19.02.2016 будівля Західно-Чорноморської рибоохорони була захоплена групою невідомих осіб у камуфляжній одежі та масках – приблизно 40 чоловік. Правопорушники проникли до Одеського територіального відділу Західно-Чорноморської рибоохорони і вимагали від начальника Одеського територіального відділу Кацюка Ю.В. віддати їм печатку відділу, ключі від його кабінету та сейфу, що там знаходився. Через відмову виконати незаконні вимоги Кацюк Ю.В. отримав тілесні ушкодження і був госпіталізований.

Мав місце не лише факт захоплення будівлі, що забезпечує діяльність органу державної влади, а й факт впливу на працівників правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ними службових обов'язків або домогтися прийняття незаконного рішення. Правопорушники вимагали від співробітників сектору кадрової роботи та бухгалтерії поставити резолюції на наказах, виданих Філіповим вже після його відсторонення. В умовах психологічного тиску і погроз щодо фізичної розправи співробітники завізували відповідні накази. Після інциденту вони масово подали заяви на звільнення, мотивуючи це тим, що «працювати в такому колективі небезпечно»,а люди в камуфляжі отримали адреси їх проживання, що загрожує їх безпеці. Для притягнення до відповідальності винних осіб керівництво Держрибагентства уже звернулося до компетентних органів.

Разом з тим у рамках реформування діючих органів рибоохорони і створення рибного патруля Держрибагентство утворило комісію з ліквідації Західно-Чорноморської рибоохорони. Задля запуску на Одещині рибного патруля 15.12.2015 було оголошено конкурс на посаду начальника та першого заступника начальника територіального управління рибоохоронного патруля в Одеській області.

Голова Держрибагентства Ярема Ковалів зазначив: «Ми маємо важливу і безкомпромісну мету: ефективне рибне господарство України, прозорі умови для роботи, відсутність здирництва і хабарів. Запрошуємо у галузь, у рибний патрулів наших однодумців, іншим тут не місце. І спробам залишитися на місці через «бєспрєдєл» - теж. З огляду на ті факти, що нам відомі, дії наших екс-співробітників мають ознаки злочинів, відповідальність за які передбачена статтями 341, 343, 345 Кримінального кодексу України. Вже подано відповідні звернення до прокуратури Одеської області, до ГУ Національної поліції в Одеській області та до ГУ Держпраці в Одеській області. Сподіваємося на об’єктивне розслідування».

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Саакашвили и рыбаки: поиск справедливости или крышевание браконьеров?

Мгого букв. Всю статью копировать не стал.

Но чо-то...как-то.

http://dumskaya.net/news/rusev-saakashvili-056662/

Саакашвили и рыбаки: поиск справедливости или крышевание браконьеров?

 

Новость чо-то удивила.

 

 

http://dumskaya.net/news/rusev-saakashvili-056662/

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, Группер сказал:

Предлагаю ввести санкции на торговые точки , торгующими мухами и другими приспособлениями для багрения !

Разрешаю ))))))

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
В 17.04.2016 at 10:46, vla-obessa сказал:

Под Одессой задержан браконьер с уловом мидий

http://grad.ua/lenta-novostey/63900-pod-odessoy-zaderzhan-brakoner-s-ulovom-midiy.html

Даже не капля в море. И почему задерживали погранцы? Им больше заниматься нечем? Или конкурент?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Поведаю одну историю которую мне рассказал родственник который с  Днепропетровской области. У них в раене несколько рек и так как и у нас "работают" браконьеры, километровые сети, электро удочки и т.д. Менты естественно все крышуют. Сейчас у них в 10-15 км от города база правого сектора. На всех точках продажи рыболовных снастей весит объявление "Сдавайте деньги на бензн для борьбы с браконьерами". И говорит это действует, если кто увидел где-то сетку, звонят в ПС, приезжают ребята, сети вытаскивают, сжигают. Особо наглых браков отправляют на больничную койку.

Edited by Chester
  • Upvote 10
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Вчера проезжал мимо Днестра в Маяках- людей больше, чем в разрешенное время. Вся трасса в машинах и рыбаках, удочки частоколом:sad: Воду бороздят что прогулочные катера,что моторки рыбаков ( какой там Петр со своими колоколами).

Как я люблю эту страну, где всем на все посрать. Делай что хочу.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Давать кому-то право брать штрафы на самоокупаемости. Можно продавать место для отдыха, но продавать право ловить в запрет никто не может. Купил место - сиди на стульчике, любуйся природой. Поставил макушатники - плати штраф. Кому-то нужны деньги, кому-то пи-ар (наблюдал эту историю с пс в днепре прошлой весной - напугали браков хорошо, сделали себе картинку, не писали об этом - они еще по рынкам прошлись и штрафанули в свой карман тех кто сазанами в запрет торговал).

 

Edited by ilyas
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Да у самого проскакивала такая мысль, зафиксировал правонарушение - получи, хотя бы, процент от штрафа. Так можно и не работать. Но к сожалению у нас это только мечты. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Добрый.Вот думаем с товарищем  рыбки прикупить http://forumodua.com/showthread.php?t=2866674&page=3 

Вопрос- куда смотрит "инспекция", или отбить желания "бедному рыбаку" на которого кидается такое количество рыбы?

Такой наглости ещё не видел.Что посоветуете?

Link to comment
Share on other sites

Наглость- второе счастье.:tongue: Писавшему это -  не 10 лет, явно больше. И если у него нет ни стыда ни совести - то только закатывание в асфальт может решить эту проблему. А учитывая немеряное колличество моральных уродов в нашей стране то либо у нас будут хорошие дороги , либо просто не хватит асфальта.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

9 часов назад, vla-obessa сказал:

Такой наглости ещё не видел.Что посоветуете?

Договориться о покупке рыбы, и сдать полиции, явный брак. Убивают умники защищающие его,мол благое дело делает.

 Вставлю его телефончик здесь, вдруг кто узнает "благодетеля":wub:

0730407507
Сергей.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

скажите кто знает. Промысловик кидает сетки поперек реки , говорит что официально и бирки есть и рыбинспекция вкурсе. Реально можно кидать поперек реки сетки?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

То, что мы обычно вылавливаем, даже с большим количеством снастей, даже для торбления, это ни как не влияет на экосистему - по сравнению с дрочерами тройниками, сеточниками в законе, электроуродами, браконьерами разных мастей, да и вообще примкнувшими к ним рыбными хозяйствами (те же браки, только в законе).

Яркий пример - прошлый год, период запрета, где-то конец мая, белый день, троицкое, ниже по течению от понтона метров 300 - две лодки расставляющие сети поперек реки. Кстати указанное место являлось одним из разрешенных для любительского лова в период запрета, собственно, чем я там и занимался отдыхая с семьей.

А вот собственно и фото описанного мероприятия, фото датированы - 2015.05.04 (майские празднички)

P5040745.JPG

P5040752.JPG

P5040756.JPG

P5040763.JPG

  • Upvote 21
Link to comment
Share on other sites

10 часов назад, RussoFish сказал:

То, что мы обычно вылавливаем, даже с большим количеством снастей, даже для торбления, это ни как не влияет на экосистему - по сравнению с дрочерами тройниками, сеточниками в законе, электроуродами, браконьерами разных мастей, да и вообще примкнувшими к ним рыбными хозяйствами (те же браки, только в законе).

Яркий пример - прошлый год, период запрета, где-то конец мая, белый день, троицкое, ниже по течению от понтона метров 300 - две лодки расставляющие сети поперек реки. Кстати указанное место являлось одним из разрешенных для любительского лова в период запрета, собственно, чем я там и занимался отдыхая с семьей.

А вот собственно и фото описанного мероприятия, фото датированы - 2015.05.04 (майские празднички)

P5040745.JPG

P5040752.JPG

P5040756.JPG

P5040763.JPG

К сведению, то, что я вижу на фото -это сплавная сеть. Как правило у них есть лицензия на отлов какого-либо вида рыбы (сеть тоже оговаривается), вот поэтому совершенно не таясь, белым днем,скорее всего, они ловили дунайскую селедку. Вот так и рождаются слухи... и формируется мнение...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

1 час назад, quazimoda 2 сказал:

К сведению, то, что я вижу на фото -это сплавная сеть. Как правило у них есть лицензия на отлов какого-либо вида рыбы (сеть тоже оговаривается), вот поэтому совершенно не таясь, белым днем,скорее всего, они ловили дунайскую селедку. Вот так и рождаются слухи... и формируется мнение...

А разве в мае не нерест, или сетью можно а на удочку нет

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...