Jump to content

Законодательные инициативы рыболовной общественности


AVN

Recommended Posts

перехідні положення"

 

Сьогодні, 2 грудня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками" (законопроект № 0853, який раніше був зареєстрований за № 3157), прийнятий ВР 4 листопада.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування, крім пункту 3 розділу "Прикінцеві та перехідні положення"(щодо приведення нормативно-правових актів у відповідність із Законом), який набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Встановлено, що типовий договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об'єктом затверджується Кабміном.

Умови використання водних об'єктів, розмір орендної плати та строк дії договору оренди визначаються у договорі оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об'єктом.

Визначається, що у договорі оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об'єктом також зазначаються:

- розмір орендної плати за водний об'єкт;

- об'єм та площа водного об'єкта (водного простору), у тому числі рибогосподарської технологічної водойми;

- перелік гідротехнічних споруд, лінійних споруд, мостових переходів, інших об'єктів інфраструктури, розташованих на земельній ділянці (за наявності), їх характеристика та стан;

- зобов'язання орендаря щодо здійснення заходів з охорони та поліпшення екологічного стану водного об'єкта, експлуатації водосховищ і ставків відповідно до визначених у встановленому порядку режимів роботи, а також необхідність оформлення права користування гідротехнічними спорудами та права спеціального водокористування.

Крім того, закріплюється, що невід'ємною складовою договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об'єктом є паспорт водного об'єкта.

Захистити своє майно від дій рейдерів уже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій.

У Мінекономіки зазначили, що основними новаціями документу є:

- удосконалення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками;

- зобов'язання орендарів водного об'єкта надавати іншим водокористувачам можливість здійснювати спеціальне водокористування;

- зобов'язання орендаря щодо здійснення заходів з охорони та поліпшення екологічного стану водного об'єкта, експлуатації водосховищ і ставків відповідно до встановлених в установленому порядку режимів роботи;

- зобов'язання орендаря щодо необхідності оформлення права користування гідротехнічними спорудами та права спеціального водокористування;

- встановлення п'ятиденного строку після державної реєстрації права оренди земельної ділянки державної або комунальної власності для надання копії договору оренди відповідному податковому органу, а в разі оренди земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об'єктом - також відповідному територіальному органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...