Jump to content

XIII Кубок Одеської області з ловлі риби фідером пам'яті Сніцерука С.П


Recommended Posts

1. Мета і завдання.
1.1. Популяризація риболовного спорту.
1.2. Підвищення спортивної майстерності, вдосконалення техніки володіння сучасними снастями.
1.3. Визначення переможців та призерів змагань.
2. Загальні положення.
2.1. Змагання проводяться в період з 9 по 11 жовтня 2020 року. Місце проведення р.Турунчук с. Троїцьке ("Дубки", за понтоном мiж с. Яськи та с. Троїцьке).
2.2. Змагання проводяться під егідою Одеської обласної федерації риболовного спорту і не є комерційними.
2.3. Змагання особисто-командні. Склад команди - 2 основних учасника. Також можуть бути заявлені: 1 запасний учасник, 1 тренер команди. Запасний учасник може замінити будь-якого основного учасника за заявою капітана (представника команди) до початку жеребкування кожного туру.
2.4. Учасники сплачують реєстраційні внески, які використовуються на організаційні витрати і нагородну атрибутику.
2.5. Сума реєстраційного внеску становить 400 грн. з учасника, 350 грн для членів ФРСУ.
2.6. До складу команди можуть входити учасники, які досягли 16-річного віку, і не мають медичних протипоказань для участі.
2.7. У змаганнях можуть брати участь команди та учасники, які подали попередню заявку і отримали запрошення від організаторів. Останній термін подачі попередньої заявки - 7 жовтня 2020 року.
3. Організація і суддівство.
3.1. Загальне керівництво і організацію змагань здійснює керівник фідерного напрямку Одеської області: Мілліонов Станіслав Аркадийович(моб. 0969833010).
3.2. Безпосереднє проведення та суддівство здійснюється Суддівської колегією згідно Правил змагань і даного Положення.
3.3. Судді здійснюють: контроль над діями учасників; ведуть протоколи змагань; здійснюють зважування уловів; підводять підсумки і проводять нагородження. Контроль роботи суддів здійснює Головний суддя змагань. У разі виявлення з боку будь-якого судді лояльного або, навпаки, упередженого ставлення до кого-небудь з учасників, такий суддя підлягає заміні та дискваліфікації
3.4. Суддівська бригада складається з Головного судді – Слободянюк Віталій Юрійович (суддя другої категорії), а також по одному судді на зону лову.
4. Правила проведення змагань (доповнення та уточнення до Правил проведення змагань зі спортивної ловлі риби фідером).
4.1. Змагання проходять у два етапи.
4.2. Тривалість кожного етапу - 5 годин активного лову.
4.3. Акваторія лову поділена на 2 зони, зони поділені на полузони.
4.4. Кожна зона поділена на сектори в кількості, яка дорівнює кількості команд, що беруть участь. Сектором вважається позначена ділянка суші і акваторія напроти нього.
4.5. Учасники команди, згідно з підсумками жеребкування, займають по одному сектору в кожній зоні.
4.6. Перед стартом другого етапу відбувається жеребкування секторів в зонах.
4.7. Учасникам змагань забороняється виходити за межі сектора і заходити в нього без дозволу судді.
4.8. Учасники використовують для лову одне фідерне вудилище з одним гачком. Запасні оснащені вудилища (кількість необмежена) знаходяться на березі. Закид оснащення проводиться за допомогою м'язової сили, боковий закид заборонений.
Доставляти оснастку в точку лову без закидання категорично заборонено. Максимальна і мінімальна дальність закидання не обмежується. Дозволяються будь-які закиди в межах свого сектора. Категорично заборонено виконувати боковий закид. Забороняється виконувати кидки із закритою дужкою котушки. Під час закидання волосінь (шнур) повинні обов'язково сходити зі шпулі котушки.
4.9. Дозволяється використовувати лише один різновид оснастки, яка має назву «Running Feeder Rig». Оснастка не повинна мати верхнього стопору і давати можливість годівниці вільно рухатись по основній жилці. Між повідцем та нижнім стопором можливі вставки з будь-яких матеріалів (фідерна резина, монофільна жилка, флюорокарбон та ін.) Забороняється використання на будь-яких частинах оснастки додаткових елементів з позитивною плавучістю (корок, пінопласт та інші подібні матеріали штучного або природного походження).
4.10. Мінімальна довжина повідця обмежена і складає 50 сантиметрів (від нижньої частини годівниці до гачка). Максимальна довжина повідця не обмежена. Забороняється протягувати повідець крізь годівницю, заліплювати в прикормку та намагатись будь-яким чином штучно скоротити його довжину.
4.11. Максимальний розмір гачка №10 за міжнародною класифікацією (відстань між кінчиком жала і цівкою не більше 7 мм).
4.12. Під час ловлі спортсмен може використовувати годівниці будь-якого типу. Максимальні розміри годівниці обмежені – довжина 7 см., ширина (діаметр) – 5 см. Мінімальна дозволена вага годівниці має складати 15г. Забороняється ловити з грузилом. Дозволяється ловити з пустою годівницею (не наповненою кормом чи живими компонентами).
4.13. Обов'язково використання засобів зберігання риби (садок). Використання інших засобів зберігання риби заборонено. Мінімальна дозволена довжина садка - 3м. Використання садка з металевою сіткою заборонено.
4.14. У залік приймається вся виловлена риба. Забагренная риба вважається залікової. Навмисне багріння риби заборонено. Після сигналу про закінчення етапу риба вважається залікової, якщо вона витягнута з води або знаходиться в підсаку. Риба, яка вилучена з води після сигналу про закінчення етапу, в залік не йде, навіть якщо вона була засічена до сигналу, і класти її в садок заборонено. У разі, якщо спортсмен кинув витягнуту після сигналу рибу в садок, суддя вилучає з улову найбільшу особину.
4.15. До зважування риба зберігається в садку. Зважування відбувається після закінчення кожного етапу. Під час етапу може бути здійснено (за бажанням спортсмена) зважування великого трофея. Вся риба після зважування випускається в водойму.
4.16. Учасникам не дозволяється заходити в воду.
4.17. Учасникам дозволяється використовувати наживку, як рослинного, так і тваринного походження (мотиль, опариш, черв'як), крім живця. Заборонено використання волосяних оснащень в будь-яких їх варіаціях. Максимальна кількість принади (прикормки) на один етап 12 літрів готової (зволоженою) суміші і 2,5 літра живої складової (опариш, черв'як, мотиль), де кормового мотиля не більше 0,5 л. Обсяг насадочного мотиля не входить в загальний для мотиля обсяг і не повинен перевищувати 0,125 л. Годування - тільки годівницею, промір дна - тільки маркерним грузом, маркерні поплавці - заборонені.
4.18. Насадки та сухі ароматизатори, (пакети з сухою глиною тощо), враховуються до загального дозволенного об’єму прикормки і повинні бути пред’явленні суддям під час перевірки прикормки. Будь-які рідкі ароматизатори (діпи, спреї, ліквіди) можуть використовуватись на протязі туру змагання в необмеженій кількості.
4.19. Учасники зобов'язані:
- дотримуватися правил поведінки на водоймі.
- дотримуватися правил змагань і даного положення
- дотримуватися морально-етичних норм поведінки в суспільстві.
- бути екіпірованими належним чином для безпечної участі в змаганнях.
- беззастережно дотримуватися розпоряджень і вказівок суддів.
- при погіршенні стану здоров'я терміново поставити до відома головного суддю.
4.20. Учасники змагань несуть повну відповідальність за наслідки, до яких можуть привести порушення ними правил поведінки на водоймі, спортивного режиму, норм поведінки в громадських місцях.
4.21. Учасникам змагань забороняється:
- Використовувати інші методи лову, які відрізняються від фідерних.
- Починати ловити до початку змагань (сигнал старту).
- Продовжувати ловити по закінченню змагань (сигнал фініш).
- Приймати допомогу від сторонніх осіб.
- Приймати або передавати виловлену рибу від інших учасників або третіх осіб.
- Використовувати токсичні або отруйні речовини, які можуть привести до загибелі або хвороби риби.
- Розводити багаття, вживати спиртні напої.
- Купатися в зоні змагань.

5. Програма змагань.
5.1. XII Кубок Одеської області з ловлі риби фідером пам'яті Сніцерука С.П. проводиться протягом 3-х днів.
5.2. Перший день (9 жовтня):
- 7.00-21.00 заїзд і розміщення учасників змагань
-10.00-17.00 тренування (необов'язкове).
5.3. Другий день(10 жовтня ):
- до 7.30 реєстрація учасників
- 7.30-8.00 Урочисте відкриття змагань, інструктаж, жеребкування.
- 08.00-9.50 Доставка спорядження в зони лову, підготовка в секторі
- 9.50-10.00 - Стартовий закорм
- 10.00-15.00 1 етап
- 15.00-16.00 Зважування
- 16.00-16.30 Підведення підсумків 1 етапу змагань
- 17.00 Збори капітанів
- 17.00 - 22.00 Відпочинок
- 22.00 Відбій
5.4. Третій день (11 жовтня):
- 7.30-8.00 жеребкування.
- 08.00-9.50 Доставка спорядження в зони лову, підготовка в секторі
- 9.50-10: 00 Стартовий закорм
- 10.00-15.00 2 етап
- 15.00-16.00 Зважування
- 16.00-17.00 Підведення підсумків змагань
- 17.00 Урочисте шикування, нагородження переможців та призерів змагань.
6. Штрафні санкції.
6.1. Спортсмени, які порушують правила змагань, за рішенням суддівської колегій можуть бути зняті зі змагань.
6.2. Реєстраційні внески порушникам не повертаються.
7. Протести.
7.1. Кожен учасник має право подати протест в суддівську колегію.
7.2. Протест подається в письмовій формі на ім'я головного судді і розглядається суддівською колегією до затвердження результатів змагань.
7.3. Рішення по протесту приймається на загальних зборів суддів методом голосування і є остаточним.
8. Підведення підсумків. Нагородження.
8.1. Підведення підсумків здійснюється на основі протоколів суддівської колегії.
8.2. Місця команд в командному заліку визначаються за найменшою сумою місць зайнятих учасниками команди в своїх зонах протягом 2 етапів. Тобто, чим менше ця сума, тим вище командне місце. Особисте місце спортсмена в зоні визначається вагою улову. При рівних уловах, місце спортсмена визначається як середньоарифметичне місць спортсменів з рівними уловами. Учасники з нульовим результатом займають місце, рівне кількості учасників плюс один бал. При абсолютно рівних результатах команд до уваги береться загальний командний улов (вага виловленої риби протягом двох етапів змагань). Переможець в особистому заліку визначається за найменшою сумою місць, зайнятих в зонах протягом двох етапів. При абсолютно рівних результатах учасників до уваги береться загальний улов учасника (вага виловленої риби протягом двох етапів змагань).
8.3. Переможці та призери змагань нагороджуються медалями відповідних ступенів.
8.4. Організатори та спонсори змагань залишають за собою право встановлювати номінації для нагородження, не вказані в даному положенні.

9. Умови прийому. Заявки.
9.1. Учасники прибувають на місце змагань самостійно за свій рахунок. Прибуття не пізніше 7:00 - 10 жовтня 2020 р.
9.2. Проживання в наметах на відведеному організаторами місці для наметового містечка.
9.3. Заявки (довільної форми) із зазначенням:
- назви команди;
- П.І.Б. складу команди, рік народження і членство в обл. федерації (вказати яка область) кожного з учасників команди із зазначенням капітана, основного учасника, запасного учасника, тренера;
- який населений пункт представляє команда;
- контактний телефон капітана.
9.4. Попередні заявки приймаються до 7жовтня 2020 р. року на форумі клубу "Тірас» (odessafishingsport.com.ua), або по електронній пошті stasmillionov@gmail.com (в заголовку листа вказати «реєстрація»). Членам ФРСОО з проплаченими внесками дається привілей при подачі заявок на реєстрацію до 30.09.
10. Кількість команд обмежена. Ліміт – 22 команди.
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...